Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2011 12:10 - Самотата- болестта на модерния човек
Автор: nicecheek1980 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.03.2011 12:11


    Чувствал ли си се самотен? Не, недей да стискаш устни, докато всичко твое крещи "да", а всъщност изричаш "не". Не се срамувай- всеки в даден момент от живота си се е чувствал самотен- хубаво е обаче тези моменти да не продължават дълго. Самотата е естествено човешко състояние и ние я носим през по-голямата част от живота си.
   Раждаме се сами и умираме по същия начин. Животът ни е изпълнен със срещи и раздели- хора, които ни дават, но и които вземат много от нас.
   Спрете се и помислете за миг. Кога се чувствате най-самотни? Дали когато сте сред много хора или когато сте сами. Аз често се чувствам самотна сред хора, обръгнали от собствената си суета, които говорят  празни приказки, които изпразват силата на думите от тяхното предназначение.
  Обичам да оставам сама, без това да ме кара да се чувствам самотна. Обикновено чета хубава книга, излежавам се или гледам разсеяно в компютъра. В тези моменти усещам положителната страна на самотата, спокойствието, отдалечеността от проблемите на деня.
   Когато остана сама за по-дълго време започвам да се чувствам самотна. Нужни са ми близките хора или просто някой, с който да споделям, с който мога да водя интелектуални разговори до сутринта, с който да говоря, без да се отегчавам. И тъкмо тук идва ключовия момент- врагът на самотата- Любовта.
  Любовта е споделена самота, от която се ражда нещо съвършено. Любовта, която строи мостове и руши стените на собствената ни самодостатъчност. Любовта, която ни убива и ни прави по-силни. Не започвайте връзка, само защото се чувствате самотни. Така рискувате да се почувствате още по- самотни. Ако Той умее да заглуши ехото от напиращите Ви  думи, в състояние е  да подслони скитащата ви се душа, да докосва същината ви- не такава, а каквато е тя  навън, а такава каквато е у дома- без грим и по домашни чехли.
   Трудно е да срещнем Него. Мъжът, в който да се разтворите цялата и да се усетите пълна и съвършена- без оглед на време и обстоятелства, без значение на хора и места. Просто Той.
  И когато го срещнеш и разбереш че е той, направи всичко да го задържиш. Ако го изгубиш, това ще е най-голямата ти болка и най-голямата ти самота. Ако искаш отиди с него и в Мола- този супермодерен гигант, символ на бързоразвиващата се цивилизация и растящата ни самота. Сред хората които гледат с празен поглед и които говорят по телефона си като отказ или неумение да говорят със самите себе си, които се чувстват сами в света на модерните технологии, но се возят в модерни коли, ще усетиш, че единственото, което ти е липсвало цял живот е неговото присъствие.
  Запомни. Нормално е да се чувстваш самотен- все пак не всички сме еднакви. Но не позволявай самотата да разруши доброто в теб, да унищожи желанието ти за живот, частицата, която те прави човек. Приятна обстановка, хубава музика и една голяма любов- това е рецептата за щастие- враг на самотата.
  След всичко казано дотук, самотата е и въпрос на избор. Ти кое избираш?



Гласувай:
3




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nicecheek1980
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4590
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930